Szuper Sörös Témák

Saison - egy frissítő sör a nyári napokra

2023.06.26 10:58

A Saison egy olyan sörstílus, amely Belgiumból, Vallónia francia nyelvű régiójából származik. Általában Farmhouse Ale-nek minősül, ami azt jelenti, hogy hagyományosan a téli hónapokban főzték, hogy a nyár folyamán a termelők fogyaszthassák.

Történelmileg a Saison egy Pale Ale, amely erősen szénsavas, gyümölcsös és fűszeres profillal, valamint száraz kortyérzettel bír. Sokféle gabonával főzhető, de általában tönkölyt, búzát és árpát tartalmaz. Fűszerek, gyógynövények és rengeteg gyümölcs is hozzáadható, hogy a sör különlegesen frissítő legyen.

A Saison kulcsfontosságú összetevője azonban az élesztő. A sör előállításához használt törzsek magas hőmérsékleten erjedő képességükről ismertek. Éppen ezért hagyományosan télen főzték, és hűvös pincékben tárolták későbbi fogyasztás céljából. A megfelelő élesztő az, ami a jellegzetes fűszeres jegyeket, valamint enyhe gyümölcsösséget eredményezi.

Frissítő természet
Napjainkban már a Saisont egész évben főzik. A Craft forradalom óta ez a sörstílus egyre népszerűbb. Könnyed és üdítő jellege miatt meleg időre is kiváló sör. Jól párosítható ételek széles skálájával, beleértve a fűszeres ételeket, a grillezett húsokat, de még a sajt- és cukrászsüteményeket is.

Összefoglalva, a Saison egy egyedi és ízletes sörstílus gazdag történelemmel és fényes jövővel. Könnyű teste, frissítő végeredménye és sokoldalú ízprofilja kiváló sört jelent a forró nyári napokon.

El akarod kezdeni a saját Saison főzését? Ajánjuk hozzá az előre összeállított csomagunkat és egyénileg saját ízlésed szerit füszerezheted így nyáron akár friss vagy hűvösebb időben szárított növényekkel, gyűmölcsökkel is. De természetesen saját receptet is összeállíthatsz és mi adunk hozzá egy kiváló Saison élesztőt a tökéletes erjesztéshez. Jó sörfőzést!