Receptek

Oatmeal Stout

2021.01.13 09:55

Ez a recept a saját Oatmeal Stout megvalósításom. A végeredény egy kellemes édeskés, lágy habzású sör lett, aminek cokoládés és friss kenyérhez hasonló íze van. Lecsengése pedig enyhén kávés ízű, így egy fantasztikus ízélményt ad. Többször is elkészítettem és mindig nagy sikere volt a család és barátok között. 

Öszetevők:

  • Maris Otter maláta 6 EBC 3 kg
  • PALE ALE Árpamaláta 1kg
  • Pörkölt árpa 1000 EBC 0,3kg
  • Chocolate festõmaláta. 800 EBC 0,3kg
  • Cara-crystal Maláta 120 EBC 0,6kg
  • Zabpehely 0,5 kg
  • Árpapehely 0,3 kg
  • Cefrézővíz: 18L
  • Máslóvíz: 17L

Cefrézés:
53 °C-on 20 perc
63 °C-on 20 perc
67 °C-on 100 perc
75 °C-on 20 perc
Forralás:
60 perc
Fuggles komlópellet 55 gr 50perc
Élesztő:
Safale s-04 Sörélesztõ 11,5g 1 csomag