Házi sörfőzők versenye 2023

 
Az ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET szakmai támogatásásval 2023. május 6-án megrendezésre kerül:
II. CORSO-KORSÓ HÁZISÖRFŐZŐK VERSENYE SZEGEDEN
A verseny kiírása:
A verseny célja az otthoni sörfőzés népszerűsítése, a házisörfőzők személyes találkozására nyíló alkalom megteremtése.
A verseny felmerülő költségeit a szervezők a nevezési díjakból és felajánlásokból fedezik, így szívesen várnak minden segítő célú anyagi, fizikai és szellemi felajánlást. A verseny főszervezője az BREWER SZEGED WEBÁRUHÁZ üzemeltetője a Softprint Kft (továbbiakban a Szervező).
Szabályok:
• A versenyre csak olyan sörrel lehet nevezni, ami nincs kereskedelmi forgalomban és otthoni sörfőző eszközökkel készült.
• FIGYELEM! A BJCP2021-ben (Beer Judge Certification Program) található,
bármely sör kategóriában és a hozzá tartozó stílusban lehet nevezni.
A nevezések függvényében 4 BJCP kategóriára osztjuk a nevezőket, figyelve arra hogy izgalmas és korrekt versnyen vegyen részt mindenki, ne érje semmilyen hátrány az utólagos kategóriába sorolás miatt. A kategóriákat legkésőbb a nevezések záró napján kihirdetjük.
• A jelentkezéskor meg kell adni a sör pontos kategóriáját. A bírálók minden egyes nevezett sört a megadott BJCP kategóriának megfelelően pontoznak le, tehát nem a különböző nevezett sörök egymáshoz hasonlítása határozza meg a pontszámot.
• A sörök elbírálása a BJCP stílusnak megfelelő fogyasztási hőmérsékleten és a BJCP2021 alapján, azaz a nemzetközi norma szerint történik.
• A fentiek alapján tehát nagyon figyelni kell a nevezett sör helyes BJCP stílusba sorolására!
• A BJCP stílusba sorolás a nevező feladata és felelőssége. A Szervezőktől legfeljebb jó szándékú segítséget kaphat a kategorizálásban.
•Minden nevezést a (késöbb kerül megnevezésre) oldalon digitálisan rögzíteni kell! Csak a regisztráció után az oldalról kinyomtatott címkével érvényes a nevezés.
A bírálók száma és kapacitása miatt jelenleg 80 nevezésben szabjuk meg a nevezett sörök számát! Ha megfelelő számú bíra tudja a versenysöröket bírálni akkor ez később módosítható bővíthető.
• A kinyomtatott címkét a nevezett sörök üvegének nyakára gumival kell rögzíteni, így szállítás során biztosabban az üvegen marad a címke és a rekesz nem „pörgeti le” a gumit.
• Azoknak a söröknek a nevezése, amelyekre a címke fel van ragasztva érvénytelen! Szintén érvénytelen a nevezés, ha a palackra nincs rágumizva a nevezés után emailben küldött és kinyomtatott címke. A kupakon és az üvegen nem lehet semmilyen megkülönböztető jelölés! Bármilyen megkülönböztető jelölés esetén a sör nevezése érvénytelen
• A több futamban (több napon keresztül, vagy több csoportban) bírált sörök mindegyik futamából az első három helyezett továbbjut egy ún. szétlövéses (miniBOS) bírálatra, ahol a bejutott sörökből kiválasztják a Kategória első, második és harmadik helyezettjét. Az eredeti pontszámon és bírálaton azonban már nem változtatnak. Tehát nem feltétlenül a legnagyobb pontszámot kapott sör lesz az első helyezett. Erre azért van szükség, hogy ki tudjuk egyenlíteni az egyes menetek között esetlegesen fennálló különbségeket.
• A kategóriákban a legtöbb pontot elérő sör aranyérmes, a második ezüstérmes, a harmadik bronzérmes eredményt ér el. Minden résztvevő emlék oklevelet kap.
• A verseny legjobb söre az abszolút győztes, amelyet szakavatott bírálói csapat fog kiválasztani. A verseny abszolút győztese gravírozott, a győztes nevével és évszámmal ellátott vándorkupát vehet át. Ezzel megkapja a „CORSO-KORSÓ legjobb házisörfőzője 2023” címet.
Fontos információk
• A versenyre nevezni elektronikusan lehet a corsokorso.brewer.hu oldalon, legkésőbb 2022. április 20-ig. A nevezést 2023. március 1-én nyitjuk meg.
A nevezett söröket 2023. április 20-tól május 3-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz háromszor 0,5l-es vagy négyszer 0,33l-es kiszerelésben. Az üvegeknek jelöletlen (nem dombornyomott) egyszerű (nem PET) sörösüvegnek kell lennie. A leadásokat a Brewer webáruház átvételi helyén személyesen nyitvatartási időben tehetitek meg a 6724 Szeged Pacsirta u. 2. szám alatt, vagy postai úton ugyanezen címen. Csatos üvegeket elfogadunk, de nem tartjuk szerencsésnek.
• A nevezési díj április 30-ig nevezve és kifizetve nevezett sörönként 2000 Ft, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület tagjai számára kedvezményesen sörönként 1500 Ft. A nevezés akkor válik érvényessé, ha a nevezési díj határidőre át van utalva a Raiffeisen bank 12067204-01711174-00100007 számlára. Minden nevező csak saját nevében utalhat, mivel arról számlát állítunk ki.
• Egy versenyző egy kategóriába csak egy sört nevezhet, de összesen maximum négy nevezése lehet. Ez a közösen főzőkre is érvényes!
• A verseny helyszíne: CORSO Café (6720 Szeged, Kárász utca 16.)
A versennyel kapcsolatos kérdéseiteket a brewer@printers.hu címre írjátok.